Setkání rodičů s tématem zdravého jídla, a jak ho připravit, aby mlsným dětským jazýčkům chutnalo, se konalo na počátku března v Ostravě. Nutriční terapeutka Zuzana Švédová popsala negativní vliv některých běžně užívaných surovin, jako je bílý cukr nebo bílá mouka, na dětský organismus a doporučila vhodné a dostupné alternativy. Zaměřila se i na potraviny, které dokážou podpořit správný vývoj zraku. Rodiče velmi uvítali konkrétní recepty (třeba na kváskový žitný chléb, batátové placičky s brokolicí nebo domácí špaldové tortilly) a rozběhla se živá diskuse o jejich zkušenostech se zaváděním zdravějších variant potravin do jídelníčku dětí. Pozornost byla věnována i přípravě zdravých kaší a krupiček vhodných pro děti, jež mají problémy s polykáním, a také zastoupení všech důležitých složek výživy v jídelníčku dětí. A malá rada na závěr: v rámci možností děti co nejvíce zapojovat do přípravy jídel. Když se malí strávníci na vaření a zdobení pokrmů podílejí, tak je pak jedí s mnohem větší chutí.
Projekt je podpořen Nadací rozvoje občanské společnosti z prostředků VELUX Foundations.